25/6/15

Προαγωγικές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Καρπενησίου - Προβιβάστηκαν επιτυχώς στην επόμενη τάξη μεταξύ των άλλων και ο Απόστολος Μάκκας με τον Γιάννη Φεγγούλη.

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του επιχωρίου Μητροπολίτου κ.κ. Νικολάου, πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι προαγωγικές και οι διπλωματικές – πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου "Δημήτριος Κυφιώτης".
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, στον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων, όπου διακονεί επ΄ αγαθώ ο π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος και στεγάζεται η Σχολή, πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις, με τους μαθητές να εξετάζονται στα οριζόμενα μαθήματα.
Η επιτροπή αποτελούμενη από τον Καλλιτεχνικό διευθυντή π. Λάμπρο Ανδρεάκη, και τους καθηγητές της σχολής, π. Κων/νο Λιάπη, κ. Τάσο Ηλιόπουλο και κ. Γιώργο Νιούτσικο, έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πρόοδο των μαθητών, οι οποίοι κάθε χρόνο παρουσιάζουν όλο και περισσότερη επιμέλεια και αγάπη στη σπουδή της ιερής αυτής τέχνης.


Κατά την διάρκεια των εξετάσεων η επιτροπή τόνισε στους μαθητές, πως σκοπός της σχολής είναι η καλλιέργεια, η προβολή και η διάδοση της ψαλτικής τέχνης αλλά και η δημιουργία μελλοντικών ιεροψαλτών. Γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να μπορέσει κάποιος να αξιοποιήσει τα μουσικά του χαρίσματα προς δόξαν Θεού, χρειάζεται μακροχρόνια άσκηση, πολλή μελέτη, συνεχής επαφή με το ιερό αναλόγιο και διαρκής τριβή με τα κλασικά μαθήματα.
Η ανωτέρω επιτροπή, αφού εξέτασε τους  υποψηφίους σπουδαστές στο πρακτικό και θεωρητικό μέρος της Βυζαντινής Μουσικής, έκρινε ικανούς 2 σπουδαστές για πτυχίο χορηγώντας τους τον ανάλογο τίτλο σπουδών, ενώ αξιοσημείωτο αναφοράς είναι και το γεγονός πως στις ίδιες εξετάσεις έλαβαν μέρος και μαθητές του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής που λειτουργεί από φέτος στην Ενορία μας. Προβιβάστηκαν επιτυχώς στην επόμενη τάξη μεταξύ των άλλων και ο Απόστολος Μάκκας με τον Γιάννη Φεγγούλη.