1/8/12

Ο Αρχιεπίσκοπος στην Κρέντη Τον υποδέχτηκαν ο εφημέριος και τα παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου


 
Το χωριό μας επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος, όπως πέρσι έτσι και φέτος, στα τέλη του Ιουλίου βρέθηκε για 2 μέρες (30 και 31/7) στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου φιλοξενήθηκε από τον πρώην συνεργάτη του, προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Αιόλου, Ανατολικοφραγκιστιανό π. Θωμά Χρυσικό.






Το βράδυ της Δευτέρας, ο γνωστός νομικός Ευάγγελος Μπίκας από τη Δυτική Φραγκίστα, παρέθεσε δείπνο στον Μακαριότατο, στο χωριό Κρέντη, στον οποίο συνδαιτυμόνες ήταν ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο καθηγούμενος της Ιεράς μονής Τατάρνης π. Δοσίθεος, ο πατήρ Θωμάς Χρυσικός μετά της οικογένειάς του, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων και εφημέριος μας, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Θύμιος Μιχόπουλος και η Διευθύντρια του ΕΠ κ. Βάσω Φεγγούλη. 
Κατά την άφιξη του στην Κρέντη, τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν ο π. Ευάγγελος και τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης, που του προσέφεραν άνθη και μια εικόνα των Ευρυτάνων Αγίων.
Ο Μακαριώτατος ευλόγησε και ευχαρίστησε τα παιδιά για την ωραία υποδοχή που του επεφύλαξαν και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο. Ήταν μια ιστορική στιγμή για το χωριό μας και ειδικότερα για τα παιδιά του Καταχτητικού μας Σχολείου.