11/5/11

ΕΚΛΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ-ΣΑΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


Έγκλημα ολκής. Άγνωστοι, αφού διέρρηξαν τον Ιερό Ναό, έκλεψαν στις 8 π.μ. από το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας, Σάικας του Δήμου Αγράφων, τη χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, (ΦΩΤΟ) που φυλάσσεται εκεί χρόνια τώρα ως αμύθητος θησαυρός Ευλογίας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των αγνώστων που διέρρηξαν σήμερα το πρωί το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας, Σάικας του Δήμου Αγράφων, απ΄  όπου έκλεψαν τη χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, που φυλάσσεται εκεί χρόνια τώρα ως αμύθητος θησαυρός Ευλογίας.

Για το θέμα αυτό από νωρίς ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας, όπου ανήκει η περιοχή της Σάικας, ενώ για το σπουδαίο αυτό ζήτημα ενήμερος από την πρώτη στιγμή και ο Δήμαρχος Αγράφων, ο οποίος μάλιστα από την πλευρά του κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις προκειμένου να βοηθήσει το έργο της Αστυνομίας για την σύλληψη των δραστών. Κυρίαρχο ζήτημα για τον κ. Τάτση είναι να βρεθεί η τίμια Κάρα άθικτη, γιατί αυτοί ή αυτός που την έκλεψε σίγουρα δεν θα γνώριζε ότι δεν έχει αξία χρηματική, αλλά αντιθέτως τεράστια πνευματική για τους ορθόδοξους πιστούς ανά τω κόσμω. Συχνά η Τίμια Κάρα  του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, από αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος, μεταφέρεται ως μεγάλη ευλογία σε διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και εκτός αυτής, όπως έγινε τον Ιούνιο του 2009, όπου η Τίμια Κάρα μεταφέρθηκε στην Κύπρο, όπου έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία.
Η Τίμια Κάρα του Αγίου Στυλιανού, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της πίστεώς μας και θαυματουργική, καθότι ο Άγιος Στυλιανός είναι ο προστάτης των μικρών παιδιών. Σας παραθέτουμε στην συνέχεια τον βίο του Αγίου Στυλιανού και όσον αφορά το μεγάλο θέμα της κλοπής, θα σας κρατάμε ενήμερους για οτιδήποτε προκύψει.