30/9/16

ΤΟ ΣΚΑΠΤΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ


Στο μεγάλο νικητή της λαχειοφόρου αγοράς, που έγινε από την εκκλησία για την αποπεράτωση των εργασιών στο πνευματικό Κέντρο Κρέντης, παραδόθηκε προχθές στην Αθήνα. Το σκαπτικό Μηχάνημα, παρέδωσε στον κ. Καπερώνη, στο κατάστημά του στο Γαλάτσι, ο εφημέριος του χωριού μας, παρουσία και της Προέδρου του Συλλόγου Κρεντιωτών Γεωργίας Λάππα, συνεργάτιδας του κ. Καπερώνη, στην επιχείρηση του.

23/9/16

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Παραδόθηκαν στο Εκκλ Συμβούλιο, τα απαραίτητα οικοδομικά υλικά για το σοβάτισμα του εσωτερικού του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου.

ΚΩΣΤΑ - ΕΛΕΝΗ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ

Με τα ιερά δεσμά του Γάμου ενώθηκαν το περασμένο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, ο Κώστας Μάκκας του Σταύρου και της Θεοδώρας με την εκλεκτή της καρδιάς του Ελένη.  Το μυστήριο τελέστηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής στην Λαμία και το ευλόγησαν ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος και ο εφημέριος του Ναού π. Παναγιώτης.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ - Ο Δημήτριος Καπερώνης κέρδισε το σκαπτικό μηχάνημα


Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάσαμε και φέτος στην Κρέντη την μεγάλη εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου. Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντας Ενοριακό μας Ναό και την επομένη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016,

13/9/16

ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ Η ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


Με πολύ μεράκι και σοβαρή δουλειά, ολοκληρώθηκε και η επισκευή του μπροστινού τμήματος της στέγης του Αγίου Νεκταρίου. Αλλάχθηκαν όλα απ΄ αρχής και αντικαταστάθηκαν με νέα υλικά πιο γερά και δοκιμασμένα στις δύσκολες συνθήκες του τόπου μας. Μπήκαν τα λούκια και οι υδρορροές και έτσι "κόπηκαν" οριστικά τα νερά που έμπαιναν μέσα και άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στις αγιογραφίες. Το εκκλ. Συμβούλιο εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Θεόφιλο Μάκκα και τον Γιάννη Ντάλλα, που συνέδραμαν και για το εν λόγω έργο της εκκλησίας,

9/9/16

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΕΝΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΚΚΑ

Αργά αλλά σταθερά συνεχίζονται οι εργασίες αποπεράτωσης του Πνευματικού μας Κέντρου στην Κρέντη. Προ 2 ημερών με την φροντίδα και την προσωπική εργασία του εκλεκτού συγχωριανού μας και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρεντιωτών Αλέξανδρου Μάκκα, τοποθετήθηκαν οι απαραίτητες προ του σοβατίσματος ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε όλο το κτίριο, έτσι ώστε μετά το σοβάτισμα να τοποθετηθούν τα καλώδια και ότι άλλο απαιτείται.

5/9/16

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου στην εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, όπου ετέθη προς προσκύνηση, η Κάρα του Αγίου Σεραφείμ

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στ χωριό μας, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, η εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κρέντης.

2/9/16

Αύριο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, η εορτή της Ανακομιδὴς των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης- Στη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης μας

Αύριο πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου της Ενορίας μας. Στον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος και κατά την διάρκειά της θα τελεστεί και το 3ετές Μνημόσνυνο της Μητέρας του Εφημερίου μας, της αείμνηστης Βασιλικής.
Στην εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, θα τεθεί σε προσκύνημα η Τίμια Κάρα του Αγίου Σεραφείμ.