24/9/15

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΑΟ ΚΡΕΝΤΗΣ

Στη μάχη του Κυπέλλου ρίχνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η ομάδα του χωριού μας, έχοντας δύσκολο εκτός έδρας αγώνα, όπου θα αντιμετωπίσει την Ποταμιά. Ο Πρόεδρος Χρήστος Λάππας και όλα τα μέλη του Δ.Σ, βρίσκονται κοντά στην ομάδα, για να την στηρίξουν στην φετινή αγωνιστική σεζόν.

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ


 Στην πανέμορφη Ανάβυσσο και στην μαγευτική παραλία του Αη- Νικόλα, βρεθήκαμε για ένα τριήμερο, με την πρεσβυτέρα, τον Γιάννη και την μικρή μας Αθηνά. Τρεις μέρες, αλλά αρκετές για ψυχική ηρεμία και οικογενειακή γαλήνη ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

ΣΠΑΝΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΟΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΡΕΝΤΗΣ


ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


Με λαμπρότητα και στα πλαίσια της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, γιορτάσαμε και φέτος στην Κρέντη την μεγάλη εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου. Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντας Ενοριακό μας Ναό και την επομένη 23 Σεπτεμβρίου πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, στην οποία έλαβαν μέρος ο εφημέριός μας και 3 ακόμη κληρικοί της περιοχής,

18/9/15

ΔΗΜΗΤΡΗ - ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΗ ΝΑ ΖΗΣΕΤΑΙ

 Με τα ιερά δεσμά του Γάμου ενώθηκαν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Ματθαίου και η συγχωριανή μας Μαρία Χρυσή, κόρη του Στέφανου και της Ελισάβετ Μπουλαλέλη. Το μυστήριο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση Αθηνών, ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης,

17/9/15

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΤΑΤΑΡΝΗΣ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η μεγάλη γιορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου σε όλη την Ευρυτανία και ιδιαίτερα στην ιερά Μονή Τατάρνης.

 Η μεγάλη γιορτή της Παναγίας στο ιστορικό μοναστήρι της Τατάρνας ξεκίνησε από την παραμονή με την τέλεση του εσπερινού και συνεχίστηκε με την ακολουθία της παννυχίδας καθ’ όλη την διάρκεια της νυκτός.

“Επέστρεψε στον τόπο του ο Άγιος των Αγράφων”

Με την ευλογία του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, την ευλαβή μέριμνα του εφημερίου των Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου π. Γεωργίου Χρυσαφογεώργου και την συμμετοχή του εφημερίου μας, την παραμονή της Παναγίας, 7/9/2015, μεταφέρθηκε στο Μοναστήρι της Στάνας, προς προσκύνηση η τίμια και χαριτόβρυτος Κάρα του νεομάρτυρα Ιωάννου εξ Αγράφων, που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μονή Δουσίκου στα Τρίκαλα.

7/9/15

Και το όνομα αυτής … Νεφέλη


Το τρίτο τους τέκνο βάπτισαν ο Θανάσης και η Τριανταφυλλιά Μάκκα, το περασμένο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, στην Κρέντη. Το ιερό μυστήριο τελέστηκε με κατάνυξη στο ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου από τον εφημέριο του χωριού μας, ο οποίος ευχήθηκε κάθε καλό και ευλογημένο στους γονείς αλλά και στην νεοφώτιστη Νεφέλη, όσο και στην άξια ανάδοχο της μικρής, την Βασιλική  Σβερώνη από το Κερασοχώρι. Μετά το πέρας του μυστηρίου, οι γονείς παρέθεσαν τράπεζα αγάπης, δίπλα από την εκκλησία σε όλους τους παρευρισκόμενους, με ντόπια ψητά, λαχταριστές πίτες και του πουλιού το γάλα. Ακολούθησε ωραίο λεβέντικο γλέντι με την συμμετοχή όλων που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Θανάση, Τριανταφυλλιά, να είναι ευλογημένο εν Κυρίω και το 3ο παιδί σας.

O εορτασμός της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη του Δήμου Αγράφων

Κατά την διάρκεια του εορταστικού διημέρου ετέθη προς προσκύνηση η κάρα του Αγίου Σεραφείμ, που φυλάσσεται στην Ι.Μ. Κορώνης.
Με  Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η Κρέντη την μνήμη της ανακομιδής των σεπτών λειψάνων του προστάτου της Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2015.