25/5/13

Κυριακή του Παραλύτου


«Έγειραι, άρον τον κράβαττόν σου και περιπάτει» (Ιωάν. 5, 8). Με τη φράση αυτή ο Χριστός θαυματουργεί. Θεραπεύει τον παράλυτο της Βηθεσδά, ο οποίος επί τριάντα οκτώ έτη υποφέρει. Ο Χριστός θεραπεύει τον πόνο του παραλύτου, τόσο τον σωματικό όσο και τον ψυχικό από τη δοκιμασία. Θεραπεύει την μοναξιά του, καθότι δεν είχε κάποιον άνθρωπο να τον βοηθήσει. Θεραπεύει και την λύπη του γιατί δεν μπορούσε να επωφεληθεί από το θαύμα της ταραχής του ύδατος στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά. Ένας κάθε φορά θεραπευόταν. Όποιος προλάβαινε να πέσει πρώτος, με την εμφάνιση του Αγγέλου. Και ο παράλυτος ήταν καταδικασμένος να μην μπορεί ναν ζήσει το θαύμα. Ούτε να ελπίσει σ’ αυτό. Έτσι, ο Χριστός του δίνει την υγεία και τον γιατρεύει από τις πληγές του σώματος και της ψυχής.

Στο δάσος με τα μουλάρια


Με μικρά νευρικά χρεματίσματα και ανυπομονησία, μας υποδέχτηκαν το πρωί μιας από τις τελευταίες ημέρες του Απρίλη, τα μουλάρια του Κώστα Μονάντερου από τη Νεράιδα (Δολόπων) Καρδίτσας που ήταν δεμένα σε μια ράχη, πίσω από τις στίβες των καυσόξυλων που είχε κόψει ο Δασικός Συνεταιρισμός, στο μεγάλο βελανιδάσος κοντά στον συνοικισμό του Μέγα Λάκκου και είχαν μεταφερθεί στο σημείο αυτό πάνω στην πλάτη τους.

ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Αδέλφια Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά
Σας χαιρετούμε από την όμορφη ΚΡΕΝΤΗ με ωραίες εικόνες
ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ- ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ

21/5/13

Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη


Στις 21 Μαΐου, η Εκκλησία μας γιορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη των Αγίων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της μητέρας του ΕΛΕΝΗΣ

κατάλογος
Ο Άγιος Κωνσταντίνος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές του εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια της ιστορίας του Χριστιανισμού.
Μεγαλώνοντας στην αυλή του Διοκλη­τιανού, ο Κωνσταντίνος έζησε  από κοντά τις πολύ συνηθισμένες  συγκρούσεις  που γινόταν την εποχή εκείνων μεταξύ των Χριστιανών και των Εθνικών.

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΡΕΝΤΗ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ

 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΕΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ
ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΕΛΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ


16/5/13

Επιτυχές το σεμινάριο μελισσοκομίας από το Δήμο Αγράφων


Ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία διήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας στις 10 και 11 Μαΐου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Βίνιανης.

Τις αποκυλίσει ημίν τον λίθον;


Έναν ογκόλιθο είχαν τοποθετήσει οι εχθροί του Χριστού στην είσοδο του τάφου Του. Και οι Μυροφόρες γυναίκες αγωνιούσαν στο δρόμο προς τον τάφο, ποιος θα κυλήσει τον λίθον από τη θύρα του μνημείου (Μαρ.16,3); Το ερώτημα ήταν όντως βασανιστικό γι’ αυτές, αλλά και με διαχρονική σημασία για τους χριστιανούς όλων των εποχών μέχρι και σήμερα. Ποιος θα αποκυλίσει τον λίθον από την Ορθοδοξία, από την Εκκλησία;

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ











ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ, Η ΑΝΘΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ 

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ


Στην δημιουργία μιας ακόμη τοιχογραφίας προχωρήσαμε στον Άγιο Νεκτάριο. Με ευγενική προσφορά του κ. Αθανασίου Νικολάου, αγιογραφήθηκε στο πάνω διάζωμα προς το Ιερό ο Άγιος Ελευθέριος, δέηση των οικογενών του εκλεκτού συγχωριανού μας. Να του ευχηθούμε όπως ο Άγιος πρεσβεύει υπέρ υγείας και Θείου φωτισμού αυτού και της οικογένειάς του.

ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ


Η ΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΟΥΛΙΟΥ

Την Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ γιορτάσαμε τον Άγιο Αθανάσιο


 Την Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ, στις 6 Μαΐου, όπως γίνονταν παλιότερα, που η γιορτή έπεφτε την ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ, γιορτάσαμε φέτος τον Άγιο Αθανάσιο στο χωριό μας. Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό μας, στην οποία συμμετείχε και ο συγχωριανός μας π. Λάμπρος Ανδρεάκης από το ψαλτήρι και την αρτοκλασία που έγινε υπέρ υγείας από τον Κώστα Λάππα για τους οικογενείς του, στην αυλή του Αγίου Νεκταρίου, έλαβε χώρα το καθιερωμένο ημερήσιο πανηγύρι μας, με την συμμετοχή όμως λιγοστού κόσμου.                            
                      ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ π. Λ. ΑΝΔΡΕΑΚΗ - ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΚΗ - ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΚΚΑ

7/5/13

ΑΔΕΛΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

Εύχομαι η ανάσταση του κυρίου μας να γεμίσει τις ψυχές μας με δύναμη και να μας αναστήσει από τα πάθη μας, ώστε να μπορούμε να ζούμε μια πιο πνευματική ζωή άξια και προς δόξαν Θεού...
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΡΕΝΤΙΩΤΕΣ 

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΚΡΕΝΤΗΣ 
π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ 

3/5/13

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ


Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας συνεχίζονται οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στο χωριό μας. Την Μ. Τετάρτη το πρωί τελέστηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και το βράδυ η ακολουθία του Νυμφίου. Την επομένη Μ. Πέμπτη το μεσημέρι τελέστηκε η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και το βράδυ τα 12 Ευαγγέλια στον Άγιο Νεκτάριο.

1/5/13

ΝΕΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ



Με την χάρη του Αγίου Νεκταρίου και παρά τους δύσκολους καιρούς συνεχίζεται η αγιογράφηση του Ναού με την τοιχογραφία της Γέννησης στην προσκομιδή, που είναι δέηση της Οικογένειας Γεωργίου και Παναγιώτας Μάκκα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΗ- ΘΑΝΑΣΗ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΗ- ΘΑΝΑΣΗ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ



ΔΗΜΟΣΙΟΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΗ- ΘΑΝΑΣΗ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ KAI TO ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΚΑΚΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ